Het indrukwekkende beeld ‘De Stille Strijd’ van kunstenaar Saskia Stolz komt naar de Kerkbrink in Hilversum. Het is daar te zien van 9 t/m 23 september 2024. De plaatsing van het kunstwerk valt samen met de wereld suïcide preventie week. 

Het beeld is bedoeld om jongeren en hun naasten/omgeving ertoe aan te zetten meer openheid te creëren om met iemand over hun problemen te praten. En het beeld wil naasten van jongeren met ernstige psychische problemen en nabestaanden van jongeren die suïcide gepleegd hebben een hart onder de riem steken.

Activiteiten

GGz Centraal heeft met de initiatiefgroep van betrokken burgers en de gemeente meegedacht over de activiteiten tijdens deze twee weken.

Op dinsdag 10 september vindt de officiële aftrap plaats van de activiteiten rondom het beeld.
Later die week geven collega’s van het Jong Volwassen Team een lezing op het ROC voor docenten hoe zij in gesprek kunnen gaan met hun studenten over depressieve gevoelens en suïcidaliteit.
Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de website van de gemeente Hilversum, die dit evenement financieel mogelijk maakt.