Sinds 2023 biedt een samenwerking van organisaties het GOAL!-programma aan, speciaal voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. Dit programma helpt hen om hun leefstijl te verbeteren met extra steun van deskundigen.

Mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen kunnen vaak moeilijk meedoen aan bestaande leefstijlprogramma’s, terwijl zij hier juist veel baat bij kunnen hebben. Een betere leefstijl kan hun lichamelijke en geestelijke gezondheid verbeteren. Maar door hun aandoening hebben zij extra uitdagingen.

GOAL! biedt hiervoor meer steun. Experts met kennis over de psychische uitdagingen helpen mensen hierbij. Het programma richt zich op verschillende leefstijlgedragingen zoals beweging, voeding en slaap. En het helpt bij het vinden van passende ondersteuning in de wijk.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Om te laten zien wat GOAL! kan betekenen, hebben we een video gemaakt waarin deelnemers hun ervaringen delen. Laat je inspireren door hun verhalen en bekijk de video op deze pagina.

Wil jij ook je leefstijl verbeteren? Of ken je iemand die dat zou willen?

Er zijn nog plekken om deel te nemen aan GOAL!. Kijk op www.goalggz.nl voor meer informatie en meld je aan. 

Samenwerking

GGz Centraal is trots op de samenwerking met onze partners en biedt dit programma met hen aan. We kijken ernaar uit om samen verder te bouwen aan dit initiatief. Het filmpje is tot stand gekomen met dank aan steun van ZonMw en VGZ.