GGz Centraal en Zilveren Kruis Zorgkantoor hebben met een strategisch partnerschap de ambitie uitgesproken tot grotere samenwerking op het gebied van complexe zorg binnen de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Het partnerschap richt zich op zeer complexe en intensieve zorglening binnen de Wet Langdurige Zorg. Dit is voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening.

De hele specialistische GGZ in Nederland moet zich de komende jaren steeds meer richten op de doelgroep met complexe psychiatrische problemen. Dat is vastgelegd in o.a. het Zorgakkoord. GGz Centraal wil met dit partnerschap hieraan bijdragen. Ons doel is om de zorg aan onze cliënten met complexe zorgvragen toegankelijk en beschikbaar te houden.

Achtergrond

Onze cliënten hebben vaak al meerdere vormen van behandelingen in verschillende instellingen of afdelingen gehad. Bij veel cliënten blijkt dat ze niet altijd de juiste zorg hebben ontvangen. Dat kan te maken hebben met bv. incidenten, agressie of ander (ernstig) gedrag. Maar ook met de behandelmogelijkheden van teams wat soms leidt tot beëindiging van de behandeling in die setting.

Daarom willen wij de zorg voor deze complexe doelgroep verbeteren om zo het best haalbare doel voor de cliënt te behalen.

Onze ambitie

Naast het verbeteren en uitbreiden van de zorg aan onze cliënten denken wij actief mee in verschillende samenwerkingsverbanden en netwerken over zeer intensieve en complexe zorgvraag. Dit om kennis te ontwikkelen en te delen, processen te vereenvoudigen en kosten te reduceren.

Hiermee hopen wij nieuwe inzichten en standaarden te ontwikkelen die we beschikbaar maken voor de geestelijke gezondheidzorg in Nederland om de zorg voor deze WLZ doelgroep te verbeteren.