Heeft u psychische klachten en zoekt u hulp? Dan is de huisarts de eerst aangewezen persoon om met u te kijken wat er aan de hand is en welke hulp het beste bij u past. Woont u in de regio Eemland? Dan is de kans groot dat uw huisarts u verwijst naar een van onze locaties in de regio Eemland: Amersfoort, Leusden of Soest.
Binnen onze regio werken wij herstelgericht vanuit de visie ‘positieve gezondheid’. Positieve gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes pijlers. Vanuit die brede kijk op gezondheid, ondersteunen wij u in uw herstelproces. Wilt u meer weten over positieve gezondheid? Dan kunt u het filmpje rechts bekijken.
Informatie voor cliënten
Onze werkwijze
Wij behandelen volwassenen en ouderen met psychiatrische problemen zo dicht mogelijk bij huis. Onze ambulante teams en poliklinieken hebben goede contacten met sociale wijkteams, thuiszorgorganisaties én huisartsen.
Meestal vindt de behandeling plaats bij een van onze poliklinieken en soms thuis als uw situatie hierom vraagt. Mocht de poliklinische behandeling niet toereikend zijn, dan kunnen wij ‘opschalen’ naar specialistische teams of bijvoorbeeld onze klinieken voor volwassenen of ouderen. Dit laatste proberen wij echter zo lang mogelijk te vermijden. We weten van onze patiënten namelijk dat thuis beter worden de voorkeur heeft en beter werkt.
Welke aanbod?
In Eemland bieden wij herstelgerichte behandeling voor:
- angst
- autisme
- persoonlijkheidsproblemen
- posttraumatische stress
- psychoses
- stemmingsproblemen, waaronder depressie
- en combinaties van verschillende bovengenoemde problemen
Wij hebben een behandelafdeling voor volwassenen en voor ouderen. Hieronder vindt u meer informatie.
Onze locaties
Onze regio heeft verschillende locaties in Amersfoort, Leusden en Soest.
Op de afbeelding hieronder is het werkgebied van de regio Eemland lichblauw gekleurd.
Via deze link komt u op een pagina waar u bijvoorbeeld op plaatsnaam kunt zoeken.
Volwassenenpsychiatrie
Als u verwezen bent door een huisarts, krijgt u samen met een naaste een uitnodiging voor een eerste gesprek (de intake). Dat gesprek vindt plaats met een medewerker van een behandelteam dat werkt voor de regio waarin u woont. Als u vervolgens bij ons in behandeling komt, krijgt u een behandelaar die deskundig is op het herstel dat hoort bij het probleem. Eventueel aangevuld door andere experts.
Ouderenpsychiatrie
Komt u in een levensfase waarin u meer zorg en ondersteuning nodig heeft? Dan vindt het eerste gesprek (de intake) en eventuele behandeling met een naaste plaats binnen ouderenpsychiatrie. In deze fase van het leven komen vaak extra uitdagingen voor. Zoals minder vitaliteit en meer lichamelijke klachten, die invloed kunnen hebben op uw geestelijke gezondheid. Onze behandelaren hebben de specifieke kennis en ervaring om u hierin goed te begeleiden.
Informatie voor verwijzers
Aanmelden en wachttijden
Huisartsen, psychiaters en (externe) regiebehandelaren kunnen mensen aanmelden voor specialistische behandeling bij GGz Centraal. Voor andere zorgprofessionals geldt dat hun aanmelding mede ondertekend dient te worden door huisarts of psychiater.
- Bekijk de aanmeldprocedure >
Bij de gegevens op die pagina vindt u ook de adresgegevens waar u de verwijzing per regio naar toe kunt sturen. - Wachttijden regio Eemland >
Overige behandelcentra van GGz Centraal in deze regio
- In ons expertisecentrum voor transdiagnostische psychotherapie (extrapsy) bieden wij hoogspecialistische zorg.
Voor complexe persoonlijkheidsstoornissen, vroegkinderlijk trauma en complexe angst- en dwangstoornissen.
Het expertisecentrum heeft een eigen website waar u meer gedetailleerde informatie kunt vinden over het gespecialiseerde behandelaanbod - Bent u op zoek naar informatie over kinder- en jeugdpsychiatrie?
Bezoek dan de website van Fornhese >