Met het project ‘Smaak Maken’ leggen wij bij GGz Centraal de basis om gezonde voeding een echt belangrijke plek te geven in de begeleiding van onze cliënten. Gezonde producten en tussendoortjes, bereiding op de afdeling en zoveel mogelijk cliënten betrekken bij eten en drinken, helpen bij een gezondere leefstijl en dragen bij aan herstel.

Met deze visie op voeding hebben wij niet alleen een hoog ambitieniveau. We werken er ook in hoog tempo en hard aan.

Eerst hebben we alles uiteraard goed voorbereid met onze leveranciers. Vervolgens hebben we een scholingsplan opgezet. En nu begeleiden wij binnen een half jaar de medewerkers van alle 16 klinieken (66 afdelingen) naar de nieuwe werkwijze. De afdelingen bepalen wat op dit moment mogelijk is. Met de inzet van kookondersteuners geven wij een extra impuls aan het zelf koken op de afdeling. Kok-coaches blijven de afdelingen ook de komende jaren begeleiden om steeds een stapje verder te komen. Smaak Maken is dan ook: Samen werken aan gezondheid. Voor meer inspiratie: zie het filmpje in dit bericht.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.